Wie is Tante Jo?

Wie ben ik? Ik ben Joyce Rutgers, woon mijn hele leven al in Gendt. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen.
Inmiddels 13 jaar werkzaam in het basisonderwijs en altijd op zoek naar creatieve uitspattingen voor kinderen. De ontdekking en beleving van cultuur vind ik daarbij ook heel belangrijk en kan inspirerend werken.  

Tante Jo: "Jo" staat voor Joyce, mijn voornaam. Met "Tante" hoop ik vooral gezelligheid, knusheid en geborgenheid aan te duiden. Bij een tante kun je van alles doen en heerlijk je gang gaan. Een tante is een familielid, een bekende, van het kind. Ik denk dat ik een uitstraling heb waarbij kinderen zich veilig en prettig voelen zodat ze zich geheel kunnen storten op hun eigen creatieve werk.  

Het proces van het kind staat bij mij altijd voorop. Door heel veel te doen, te oefenen en kritisch naar je eigen werk te kijken kom je verder in je eigen ontwikkeling. Je eigen ontwikkeling is belangrijk om jezelf naar een hoger niveau te brengen. Dit zal ik bij elk kind dat Tante Jo bezoekt proberen te stimuleren. 

Mijn missie is dan ook:
Tante Jo helpt jonge kunstenaars (kinderen) in Gendt en omgeving aan ruimte, veel en gevarieerd materiaal, inspiratie en begeleiding om zo hun eigen creativiteit kwijt te kunnen en te ontwikkelen. Kortom een creatieve en culturele ontdekkingsplek.

Het ontstaan van Tante Jo is voor mij een droom die uitkomt! Ik hoop dat kinderen hier hun ei kwijt kunnen en zich vrij kunnen ontwikkelen op creatief vlak.